Krediteringsliste

ornament

Følgende har bidratt med innhold og/eller ytelse i forbindelse med utarbeidelse av nettstedet:

Foto: Karsten Bundgaard Erik Berg Fotograf Sturlason Jo Michael Ole Christian Frenning Knut Evensen Lesley Leslie-Spinks Arne Ove Bergo Jo Petter Furuhovde Kjetil Blom Den Norske Opera & Ballett Digitalt Museum Private foto

Film: Ayman Azraq Gull Øzger Ellen Kjellberg Toini Kristensen

Lydredigering: Are Bredal Simonsen

Design & utforming av nettsiden: Gøran Kristensen www.gorankristensen.com

Idé og konseptutvikling: Toini Kristensen
toinikoutlook.@com

Prosjektet er realisert med støtte fra Kunsthøgskolen i Oslos FOU utvalg.

om nettstedet

ornament

Nettstedet

Dette nettstedet er en dokumentasjon av professor Ellen Kjellbergs liv og virke i norsk ballett. Her finner du intervjuer, foto, filmklipp og tekster som handler om Ellens 50 år lange karriere som danser og pedagog. Ellen forteller selv om møtet med balletten og folkedansen i 1953, om karrieren som ballerina i Nasjonalballetten og om arbeidet som ballettpedagog på Kunsthøgskolen i Oslo.

Toini Kristensen er førstelektor i dans og studieprogramansvarlig for BA klassisk ballett på Balletthøgskolen. Arbeidet med dette nettstedet er del av hennes FOU arbeid ved Kunsthøgskolen i Oslo, og prosjektet har fått økonomisk støtte fra skolens FOU utvalg. Målet med prosjektet har vært å dokumentere Ellen Kjellbergs virke som danser, lærer og formidler av ballett i over 50 år, på en levende, relevant og interessant måte.

Krediteringsliste for innhold som er benyttet og arbeid som er utført i forbindelse med produksjon av nettstedet.

Ellen Kjellberg

portrett Ellen Kjellberg Ellen Kjellberg var Nasjonalballettens ledende ballerina gjennom hele 1970- tallet – frem til hun på grunn av skade måtte slutte å danse i 1983. Både som premieredanser i Nasjonalballetten og som professor i ballett ved Kunsthøgskolen i Oslo har Ellen vært en formidabel dansekunstner, inspirator og formidler. Kombinasjonen av faglig entusiasme, formidlingsevne og kunnskap har preget hele hennes liv i dansen. Les Ellens biografi.

ornament